понеделник , 20 май 2024
Водещи новини
Надежда Ковачева след конкурса "Пазарджик пее" СНИМКАТА е от фейсбук профила нна Надя

Надежда Ковачева се представи отлично в конкурса „Пазарджик пее“ и спечели…

След прекъсването си заради ковид пандемията тази година музикалният конкурс „Пазарджик пее“ се проведе отново и на 27 и 28 май събра десетки изпълнители във всяка възрастова група. В конкурса участва и натрупалата солиден сценичен опит Надежда Ковачева от Панагюрище. В първия ден тя се представи с песента  “По никое време”, с която спечели „Живият пламък“ – най-голямата награда на Националния конкурс за млади изпълнители на патриотична песен “Родолюбие”. Втория ден изпя “And I’m telling you”, за която й бе присъдено единственото първо място, и получи и покана за участие в конкурс в Латвия. Вокални педагози на Надя са г-жа Нона Немигенчева и г-жа Пепа Филина от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към ЦПЛР-Панагюрище.
Изплнителите бяха оценявани от професионално жури в състав: Дамян Попов, Лазар Вълчев, Мария Накова – Миа, и Димитър Арнаудов.
В творческата си биография Дамян Попов има десетки награди от фестивали и конкурси, участвал е в концерти в България, Италия, Франция, Румъния, Чехия, Австрия и др.  В момента Дамян работи с едни от най-популярните български изпълнители, като има дуетни проекти с Дивна, Жана Бергендорф, Светла Иванова и други.
Димитър Арнаудов е сред водещите млади изпълнители на българската оперна сцена. Завършва Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, София, с класическо пеене и вокална педагогика. Специализира в множество майсторски класове в България и чужбина.

Вижте още

В Панагюрище се проведе Националният фестивал за хорово изкуство „България – една безсмъртна песен”

В Деня на Светите братя Кирил и Методий“ – 11 май, в Панагюрище се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.