Водещи новини
Отборът на ОУ "20 април" - Панагюрище СНИМКИТЕ са от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик

След като стана първенец в областта, отборът на ОУ „20-ти април“ ще участва в националното състезание МПО „Млад огнеборец“

На 29 май  Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик проведе на областно ниво състезанието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР – Пазарджик. Мероприятията са включени в Националния календарен план за извънучилищни дейности, който се утвърждава от министъра на образованието, младежта и науката.
Основна цел е подготовката на подрастващите за формиране на навици за спазване на правилата за пожарна безопасност и повишаването на противопожарната им култура.
На регионално ниво участваха отборите, класирали се на първо място на общинско ниво. В края на състезанието класирането е следното:
І място: ОУ „20-ти април“ – Панагюрище
ІІ място: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград
ІІІ място: ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ – Пазарджик
Отборите бяха наградени с купи, медали и предметни награди, подсигурени от РД ПБЗН – Пазарджик.
Отборът на ОУ „20-ти април“ – Панагюрище ще участва в националното състезание МПО „Млад огнеборец“, което ще се проведе в периода от 2-5-ти юни в к. к. „Албена“.

Вижте още

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.