събота , 20 април 2024
Екипът на Дирекция "Бюро по труда" - Панагюрище СНИМКАТА е предоставена от Дирекцията

Агенция по заетостта, Дирекция „Бюро по труда“ – Панагюрище празнува рожден ден

Днес Агенцията по заетостта навърши 33 години от своето създаване.

През 1990 г. с Постановление на Министерския съвет е създадено Национално бюро по заетостта с цел организиране на дейността по осигуряване на трудова заетост на населението. Заедно с Националното бюро са създадени и териториални бюра по труда.
От 1991 г. Националното бюро по заетостта е преобразувано в Национална борса по труда. Последната е преобразувана в Национална служба по заетостта от 1992 г. и изпълнява функциите на специализиран орган за защита при безработица и насърчаване на заетостта.
В края на 1997 година се приема и влиза в сила от 1 януари 1998 г. Закон за закрила при безработица и насърчаване на заетостта. От 2002 г. държавната политика по заетостта се регламентира от нов Закон за насърчаване на заетостта. Този закон определя и статута на Агенцията по заетостта.

Вижте още

Разходка назад във времето направиха учениците от ОУ „20 април”

Изключително интересна разходка назад във времето представи днес Регионален клуб „Традиция“ – Панагюрище пред учениците …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.