Водещи новини
Надежда Ковачева с г-жа Нона Немигенчева, един от вокалните й педагози. СНИМКАТА е предоставена от Надя

Надежда Ковачева се върна от конкурс в Париж с Гран При, злато и купа

Златното момиче на Панагюрище от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов” Надежда Ковачева спечели поредните си високи отличия на световна сцена. Тя участва в 25-я Международен конкурс  „LES ÉTOILES DE PARIS 2023”, който се проведе вът френската столица  Париж от 3 до 7 май. В своята възрастова група тя се представи с 2 песни в дисциплината „Вокално изкуство“.

СНИМКИТЕ са предоставени от носителката на Гран При и златен медал

Надя изпълни силно въздействащата българска фолклорна песен  “Притури се планината” и песента  “And I’m telling you” от филма “Мечтателки”. Международно жури й присъди най-голямата награда – Гран При, и златен медал от онлайн конкурса, който е бил преди това. Към медала панагюрската девойка получи и статуетка, както и дипломи за участието си. Диплом и медал за труда си получиха и нейните вокални  педагози г-жа Нона Немигенчева и г-жа Пепа Филина.

Участието на Надежда Ковачева във френския конкурс и фестивал  „LES ÉTOILES DE PARIS“ бе й награда от блестящото представяне, което тя направи на XII-и Международен фестивал ”Abanico” в София в края на м.март и началото на м.април тази година. Тогава тя спечели 2 награди Гран При, златен медал и покана за участие в международен фестивал. 

Многожанровият Международен конкурс и фестивал на изкуствата, фолклора, музиката и танца „LES ÉTOILES DE PARIS“ традиционно събира много участници от различни страни.  Надежда Кэвачева не за първи път пее на световна сцена и печели отличия. За форума в Париж тя коментира: Сцената беше огромна, с изключително озвучаване и прекрасни светлинни ефекти. Дори на “Притури се..” толкова бързо отреагираха техниците, че направиха светлините в нашия трибагреник. Завързах много нови приятелства с другите участници от българската група, които също бяха в отличените. Със сигурност преживяването ще ми остави спомен като едно от любимите ми. 

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити 148-та годишнина от Априлското въстание

Мениджърският екип на  „БУНАЙ“ АД  поздравява своите служители, работници и партньори, и техните семейства със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.