петък , 26 април 2024
Надежда Ковачева с г-жа Нона Немигенчева, един от вокалните й педагози. СНИМКАТА е предоставена от Надя

Надежда Ковачева се върна от конкурс в Париж с Гран При, злато и купа

Златното момиче на Панагюрище от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов” Надежда Ковачева спечели поредните си високи отличия на световна сцена. Тя участва в 25-я Международен конкурс  „LES ÉTOILES DE PARIS 2023”, който се проведе вът френската столица  Париж от 3 до 7 май. В своята възрастова група тя се представи с 2 песни в дисциплината „Вокално изкуство“.

СНИМКИТЕ са предоставени от носителката на Гран При и златен медал

Надя изпълни силно въздействащата българска фолклорна песен  “Притури се планината” и песента  “And I’m telling you” от филма “Мечтателки”. Международно жури й присъди най-голямата награда – Гран При, и златен медал от онлайн конкурса, който е бил преди това. Към медала панагюрската девойка получи и статуетка, както и дипломи за участието си. Диплом и медал за труда си получиха и нейните вокални  педагози г-жа Нона Немигенчева и г-жа Пепа Филина.

Участието на Надежда Ковачева във френския конкурс и фестивал  „LES ÉTOILES DE PARIS“ бе й награда от блестящото представяне, което тя направи на XII-и Международен фестивал ”Abanico” в София в края на м.март и началото на м.април тази година. Тогава тя спечели 2 награди Гран При, златен медал и покана за участие в международен фестивал. 

Многожанровият Международен конкурс и фестивал на изкуствата, фолклора, музиката и танца „LES ÉTOILES DE PARIS“ традиционно събира много участници от различни страни.  Надежда Кэвачева не за първи път пее на световна сцена и печели отличия. За форума в Париж тя коментира: Сцената беше огромна, с изключително озвучаване и прекрасни светлинни ефекти. Дори на “Притури се..” толкова бързо отреагираха техниците, че направиха светлините в нашия трибагреник. Завързах много нови приятелства с другите участници от българската група, които също бяха в отличените. Със сигурност преживяването ще ми остави спомен като едно от любимите ми. 

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.