Моменти от поклонението СНИМКИ: Илия НЕМИГЕНЧЕВ

Поклонение „По стъпките на Априлци“ имаше пред Вечния огън в Панагюрище

Илия НЕМИГЕНЧЕВ
На 28 април преди обяд при Вечния огън в гр.Панагюрище имаше поклонение пред подвига на бунтовниците и паметта на хилядите  жертви на Априлското въстание „По стъпките на Априлци“. Поклонението е започнало в гр. Копривщица, където пуква първата пушка на въстанието и Тодор Каблешков пише историческото Кърваво писмо. 
Пред Вечния огън тържествено бяха посрещнати представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва на Република България, дошли да се поклонят пред подвига на Априлци.
Присъстваха председателят на Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса – генерал Златан Стойков, председателят на Обласния съвет на Съюза- подполковник Калпаков и други членове. Поклонението започна с тържествена проверка, направена от Средношколския ученически батальон „Васил Левски“ с ръководители полковник Михаил Неделев и госпожа Миланка Пенева. Те издигнаха знамето и направиха ритуална смяна на почетния карул пред Вечния огън в памет на героите. 
Председателят на Съюза на запасните офицери и сержанти в Панагюрище г-н Стоян Цацов с кратка реч пожела всички да изпитат вдъхновението,  което идва от величествения паметник на героите от огнената Априлска пролет. Последва поднасяне на венец пред паметника на героите, отдали живота си за България, и бе отдадена почит с едноминутно мълчание. С медали за тяхната отдаденост и дисциплина в службата бяха наградени възпитаници на Средношколския ученически батальон „Васил Левски“ от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм-Панагюрище.
Поклонението завърши с реч на председателя на Съюза генерал Златан Стойков.

Вижте още

Децата на „ОПТИКС“ празнуваха с приказните герои на „Дисни“

Традиционният празник за децата на работници и служители на „ОПТИКС“ се проведе ДНЕС, 8-ми юни, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.