четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
СНИМКИ Илия НЕМИГЕНЧЕВ

Възстановката „Духът на Второто българско царство…“ беше разиграна в Панагюрище

Илия НЕМИГЕНЧЕВ
На 29 април  в Исторически музей гр. Панагюрище беше представена възстановката „Духът на Второто българско царство – Спомен за Рафаил и крепостта ,, Красен „. В събитието се включиха Сдружение „Търновци“, представителите на Национално дружество „Традиция“ от Велико Търново и Панагюрище, както и свободни майстори на оръжия и папируси.
В двора и по алеите на Историческия музей гражданите и гостите на Панагюрище имаха възможност да се докоснат до типични средновековни оръжия и доспехи, да поиграят на средновековни игри и да се упражнят в стрелба с лък.
Пред публиката се проведе обучение на нов рицар чрез тренировъчен двубой, последвано от рицарски двубои – един на един и в отборен вид- двама на двама. На входа бяха поставени информационни табели, обясняващи периода, в който се развива действието, структурата на  крепостта Красен, на Стрелчанското кале, на Банското кале, на Койчевото кале и намерените в тях артефакти.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.