четвъртък , 28 март 2024
Стиляна Караджова със своя учител по изобразително изкуство в СУ "Нешо Бончев" Нистор Хаинов СНИМКИ: Павлина ЛАЛЕВА

В Панагюрище Стиляна Караджова откри първата си самостоятелна изложба

Павлина ЛАЛЕВА

Първата си самостоятелна живописна изложба откри младата художничка Стиляна Ангелова Караджова на 12 април. Подреди я в родния си град Панагюрище в уютната обстановка на „Viaggio in Italia“.

Стиляна Караджова със своя близка родственица

Дванайсетте платна са обединени под името „Поглед към света“ и изобразяват част от характерните елементи в природата, бита и нравите на три места в различни точки на света: Коста Рика, Египет, Индонезия.

Шест от платната са портрети, в които привличат вниманието замислените очи на три жени и трима мъже. Другите шест творби са пейзажи. За сътвореното до момента в изкуството от Стиляна и бъдещите й творчески полети мнение даде майсторът на четката Нистор Хаинов. Той познава Стиляна от години, тъй като е бил нейн учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище. Сега младата художничка е последна година студентка в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, специалност „Изобразително изкуство“.

Ако на 12 април преди 62 години Юрий Гагарин покорява Космоса, Стиляна Караджова ще се остави да бъде покорена от изкуството и ще се носи из галактическото му пространство, изрази увереност Нистор Хаинов. 

Да беше камък, ще се пръсне, но е сърце и търпи, цитира Нистор, обяснявайки, че това са стихове на Стиляна, чийто талант не е само в изобразителното изкуство.

  

Вижте още

Прошка моля, прошка давам

Днес е Сирни заговезни – Ден на всеобщо опрощение. Празникът поставя началото на най-продължителния пост през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.