четвъртък , 23 май 2024
Водещи новини
Изпълнителният директор на "Асарел-Медет" АД инж.Николай Пелтеков и директорът на Професионалната гимназия инж.Лушка Апостолова СНИМКИТЕ са от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

„Асарел-Медет“ АД продължава да инвестира в образованието. Досега са инвестирани общо 636 238 лева

Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков и директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище инж. Лушка Апостолова подписаха на 2 март нов договор за провеждане на професионално обучение чрез работа. Контрактът е за срок от 5 години – до учебната 2026/2027 г. включително. 

Изпълнителният директор инж. Николай Пелтеков припомни, че „Асарел-Медет”АД е сред първите предприятия в страната, които въведоха формата на обучение чрез работа. „Радвам се, че партньорството ни с Професионалната гимназия в Панагюрище ще продължи и през следващите пет години. Дуалното обучение е сред най-успешните ни проекти, защото осигуряваме квалифицирани кадри за бизнеса, но заедно с това създаваме условия за младите хора в община Панагюрище да останат и да се реализират тук“, каза инж. Николай Пелтеков.

От старта на проекта в Професионалната гимназия в Панагюрище са приети общо 183 ученици в дуална форма на обучение в минни паралелки. През учебната 2022/2023 година в реална работна среда в „Асарел-Медет“ се обучават общо 36 младежи. Общо 76 ученици от четири випуска са преминали през предизвикателството „дуално обучение“, а 22 от тях вече са част от екипа на „Асарел-Медет“ и работят рамо до рамо с бившите си наставници. Отзивите от ръководителите на вече назначените на работа младежи са изключително добри, което показва, че проектът успява да осигури добре подготвени и мотивирани млади специалисти.

За качеството на подготвените кадри говори и фактът, че през 2022 г. Цветан Кузманов, който е от първия випуск с дуална форма на обучение по специалността „Автотранспортна техника“, беше избран за „Най-добър в професията“ от своите колеги.

От старта на проекта за дуално обучение през 2014 г. до 31 декември 2022 г. за успешната му реализация са инвестирани общо 636 238 лева. Те са изразходвани за ремонти на сградата и кабинетите, учебни табла, оборудване за електролаборатория, възнаграждение на учениците, работно облекло и лични предпазни средства, оборудване и ремонт на учебните зали в „Асарел-Медет“АД, обучения на наставници и др. Само за 2022 г. изразходваните средства за реализацията на проекта са в размер на 110 715 лева.

ИЗТОЧНИК: Фейсбук страницата на „“Асарел-Медет“ АД

 

Вижте още

В Панагюрище се проведе Националният фестивал за хорово изкуство „България – една безсмъртна песен”

В Деня на Светите братя Кирил и Методий“ – 11 май, в Панагюрище се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.