понеделник , 20 май 2024
Водещи новини
Изпълнителният директор на ОПТИКС АД Иван Чолаков СНИМКИТЕ са предоставени от ОПТИКС АД

ОПТИКС АД откри най-значимата си инвестиция в Панагюрище под знака на 25-годишния си юбилей

На 5-ти февруари ОПТИКС АД откри най-значимата си инвестиция в Панагюрище под знака на 25-годишния си юбилей.Новата производствена сграда се намира на територията на бившето шивашко предприятие „Ритон-П“, емблематична сграда, част от силната икономическа история на общината. Събитието бе уважено от Областния управител Трендафил Величков и кмета на община Панагюрище Никола Белишки, партньори, колеги и приятели.

Изпълнителният директор на ОПТИКС АД /в средата/с кмета на община Панаюрище /вляво/ и областният управител на област Пазарджик

С приветствие към всички гости се обърна инж. Иван Чолаков – Изпълнителен директор на компанията, който, връщайки се към спомените за началото преди 25 г. и създадената традиция на 5-ти февруари, сподели, че въпреки трудностите екипът на ОПТИКС е успял с изпреварващи темпове да изгради високотехнологичното си оптично производство. Към днешна дата предприятието разполага с  над 150 хил. кв. м собствена земя и над 42 хил. кв. м. застроена площ, съвременно оборудвана за целите на производството. Инж. Чолаков се обърна с думи на благодарност към всички, които са подкрепяли развитието на компанията.  

Гостите имаха възможност да разгледат част от новата производствена зона, която отговаря на всички високи стандарти в оптичното производство – високотехнологична, ергономична и чиста среда.  Подкрепяйки бързия темп на развитие на „Шьоли-Оптикс“ ООД, реновираният 4-етажен корпус е предоставен за ползване на предприятието, като за работещите са осигурени комфортни условия и специално обособени места за почивка.

Мащабният инвестиционен обект е пряко свързан  и с дългосрочната стратегия на ОПТИКС за устойчиво развитие, а целите на компанията са цялото оптично производство от различните технологични зони да бъде събрано на едно място.

ИЗТОЧНИК: Оптикс АД

 

Вижте още

В Панагюрище се проведе Националният фестивал за хорово изкуство „България – една безсмъртна песен”

В Деня на Светите братя Кирил и Методий“ – 11 май, в Панагюрище се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.