петък , 19 април 2024

Три панагюрски фирми са сред дарителите на „Българската Коледа“ 2022/2023

Над 2 720 000 лева e набраната сума за двадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ след края на спектакъла на 25 декември вечерта в Народния театър „Иван Вазов“. Инициативата „Българската Коледа“ е под патронажа на президента на Република България и продължава до ноември 2023 година. Тази година кампанията е посветена на децата с редки генетични заболявания. Към момента са изпратени 350 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември в гр. Велико Търново. Наличната сума в дарителската банкова сметка на инициативата е над  2 310 000 лв., a близо 60 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

Сред юридическите лица дарители са 3 фирми, на 2 от които производството е на територията на Панагюрище, а на третата собствениците са от Панагюрище. Това са: ОПТИКС АД с 10 000 лева, „Асарел-Медет“ АД с 8000 лева и „Градус“ АД с 5 000 лева. И трите фирми години наред са сред дарителите на „Българската Коледа“.

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” от сцената на Народния театър на 2 декември послания отправиха популярни български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти: Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Левон Манукян, Орлин Павлов, Миро, Графа, Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Рафи Бохосян, Дони и Нети, Люси Дяковска, Еделина Кънева, Деси Добрева, дует „Авеню“, Владимир Пенев, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Дара Екимова, Никола Тодоров, Александър Мутафчийски, Нели Рангелова и вокална група „Детски свят“, Националният ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, детска вокална група Бон-Бон с ръководител Рози Караславова и Детски хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова.

Целта на двадесетото издание на „Българската Коледа“ е да привлече общественото внимание към проблемите на децата с редки болести, да повиши информираността за тях и тяхното влияние върху живота им, както и да подпомогне децата с редки заболявания за навременно диагностициране, лечение  и рехабилитация.

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.