Водещи новини
Писателят Христо Стоянов в Панагюрище СНИМКА: Илия Немигенчев

В Панагюрище писателят Христо Стоянов пожела на младите да четат повече

Илия НЕМИГЕНЧЕВ
На 5 декември в Общинска библиотека „Стоян Дринов“имаше литературна вечер с поета, писателя и публициста Христо Недков Стоянов. Той става известен със своето произведение ,, Скритият живот на една помакиня “.
Писателят е роден на 20 декември 1956 година в Габрово. Става почетен гражданин на Габрово от 1 ноември 2021 година (за активна дарителска дейност).
По време на литературната вечер Христо Стоянов разказа мотивите за написването на книгите ,,Скритият живот на една помакиня „, ,,Писма от килията на смъртта“, ,,Другият В. Левский“, ,, Сто килограма по-късно“, ,, Записки по българските пандемии“, ,,До СтрасТбург и назад“ и ,,Сериозно за България “. Той ги представи, като заостри погледите на аудиторията към романа „Скрития живот на една помакиня“. Подчерта, че е написан по действителен случай и допълни разказа си с истории от своя личен живот и съдбата, която му е била отредена, със спомени за своята майка и баба си-Ивана Сръбкинята. Очарователен лектор и събеседник, Христо Стоянов пожела на младите да четат повече, независимо дали на хартия или в електронна форма.

Вижте още

В сила са временните противоепидемични мерки в страната във връзка с разпространението на коклюш

Във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната, се въвеждат временни противоепидемични мерки от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.