четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Надежда Коваччева с вокалните си педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина СНИМКАТА е предоставена от Надя Ковачева

Три дни пяха панагюрки в Музикална академия „Нота по нота“и грабнаха Гран При

От 2 до 4 декември в Младежкия дом в Пазарджик се проведе Музикалната академия „Нота по нота“, в която възпитаниците на вокалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина обраха призовите места. Младите панагюрски певици 3 дни доказваха таланта и възможностите си на сцената. Преминавайки успешно през първи и втори кръг, те не само се класираха за трети, а спечелиха призовите места.

Журито в състав доц.Етиен Леви, Мая Ракова и Борис Тасков определи Надежда Ковачева да е носител на най-голямата наградаГран При и носител на званието  АБСОЛЮТЕН ФАВОРИТ“. Освен  златна статуетка Надеда получи и парична награда. Кристина Гочева, която пя в IV възрастова група, също получи наградата Гран При, златна статуетка и парична награда.

Кристина Гочева с голямата награда Гран При и вокалния си педагог Нона Немигенчева
СНИМКАТА е предоставена от родителите на Криси

Това е поредното изключително представяне за панагюрската музикална Школа „Евгени Зумпалов“ към ЦПЛР-Панагюрище. Надежда Ковачева е възпитаник на Нона Немигенчева и Пепа Филина, а Кристина Гочева на г-жа Немигенчева.

Отлично се представиха и най-малките изплнителки – Мария Димитрова и Валерия Николова, които се състезаваха в пъърва възрастова група /до 7 година/.

Валерия Николова
СНИМКА: архив на Павлина Лалева

Валерия Николова, ученичка на г-жа Филина, спечели второ място, а Мария Димитрова,

Мария Димитрова
СНИМКА: архив на Павлина Лалева

която се обучава при г-жа Немигенчева, се класира на трето място.

 До трети тур стигна и Габриела Спасова, което е успех при такава цедка и конкуренция. Уважение заслужават трудът и куражът и на Силвия Кемилова, която премина през първи тур и се състезава във втори. Двете момичета са ученички на г-жа П.Филина. АДМИРАЦИИ!

 

 

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.