събота , 27 април 2024
Министерски съвет

Още 50 000 семейства ще получат по 300 лв. еднократна помощ за отопление

Още около 50 000 семейства ще получат по 300 лв. еднократна помощ за отопление. За изплащането на финансовата подкрепа правителството прие постановление за одобряване на 15 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Средствата ще се изплащат от Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от Пресслежбата на Министерски съвет.

С еднократна помощ от 300 лв. държавата ще подпомогне хора и семейства от нови рискови групи, които до момента не са получавали средства за отопление, но се нуждаят от такава подкрепа. Право на такава помощ ще имат семейства с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали при пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022 г., както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

До момента около 300 000 човека получиха целева помощ за отопление от 623,55 лв. В края на октомври беше отпусната еднократна помощ от 400 лв. на още около 21 000 домакинства, допълват от правителствената Пресслужба.

Допълнителният финансов ресурс е осигурен за сметка на централния бюджет за 2022 година.

 

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.