четвъртък , 25 април 2024
Димитър Цоцорков с вицепрезидента на РБългария Илияна Йотова Снимка: Списание „Икономика“.

Раздадоха Оскарите на бизнеса – Димитър Цоцорков и Зарина Генчева са „Мистър Икономика“ и „Мисис Икономика“

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ Димитър Цоцорков и управляващият директор на „Моушън Артс“ (с търговска марка „Метрореклама“) Зарина Генчева са носителите на големите награди „Мистър Икономика“ и „Мисис Икономика“ за 2022 г. Отличията на списание „Икономика“ и най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – бяха раздадени на тържествена гала церемония в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк  на 15 ноември.

Голямата награда „Мистър Икономика“ връчи вицепрезидентът Илияна Йотова, а призът „Мисис Икономика“ министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Вие с Вашата работа доказахте, че няма невъзможни неща и българската икономика, въпреки всичко, се развива, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към членовете на КРИБ.

Димитър Цоцорков благодари за признанието и посвети отличието на покойния си баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков и на целия екип на компанията. При получаване насимвола на конкурса – статуетката „Рибарят и златната рибка“ на скулптора Ставри Калинов –  той поздрави всички номинирани за това признание и посочи колко важни за страната ни са успехите на българския бизнес в тези времена на глобална несигурност.

Наградените
СНИМКА: economic.bg

Тази година в конкурса, наричан и Оскарите на бизнеса, имаше още три категории – „Дигитализация“, „Иновации и технологии“ и „Пазарна експанзия“. Поради високия брой на подадените кандидатури Управителният съвет на КРИБ, който избира победителите, реши да връчи по две награди.

Цялата церемония по награждаването ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 20 ноември (неделя) от 22.50 ч.

ИЗТОЧНИК:economic.bg

 

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.