петък , 26 април 2024
РК "Традиция" пред паметника на свещеник Недельо Иванов СНИМКИТЕ са от Благовест Гоцев

Поибренци честваха 180 години от рождението на свещеник Недельо Иванов

По повод 180 години от рождението на свещеник Недельо Иванов, четник в Хвърковатата чета на Воеводата Бенковски по  време на Априлското въстание, общественици от село Поибрене, сред които Благовест Гоцев, Димитър Пеев и Величка Пандурова, организираха тържествено честване. В него се включиха и членове на Регионален клуб „Традиция“ – Панагюрище.

Поклонението на гроба на свещеник Недельо Иванов

Честването започна с поклонение на гроба на свещеник Недельо Иванов, намиращ се в двора на църквата в село Поибрене, а след това и пред паметника му. Глава пред паметта на бележития свещеник сведоха и учителите от ОУ „Свещеник Недельо Иванов“.

РК „Традиция“ – Панагюрище и учителите от ОУ „Свещеник Недельо Иванов“ пред училището

В Народно читалище „Ванчо Пашов – 1884” самодейците изнесоха празнична художествено-музикална програма, част от която бяха ученици от ОУ „Свещеник Недельо Иванов“. Поибренци поздрави кметът на община Панагюрище Никола Белишки, който беше гост на тържеството заедно със зам.-кмета Галина Матанова. От името на Община Панагюрище той подари на ОУ „Свещеник Недельо Иванов“ дрон. Честването на годишнината уважиха началникът на Регионално управление на образованието – Пазарджик г-жа Дора Дулчева-Величкова,  г-жа Албена Димитрова – старши експерт в Регионално управление на образованието, и кметът на село Поибрене Иван Пандуров.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки поздравява празнуващите поибренци

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.