четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Започва традиционната полицейска акция „Зима“

От 1 ноември започва традиционната за страната и областта акция „Зима“. Целта й е да бъдат сведени до минимум пътните инциденти.
По традиция тя ще протече в 3 етапа, като всеки един от тях ще е с продължителност по 10 дни. В началото акцентът ще е поставен върху водачите на велосипеди, на индивидуални електрически средства  за придвижване, каруци и селскостопанска техника.
През втория етап ще е насочен към пешеходците, а през третия към водачите на моторни превозни средства.
Засилените проверки имат за цел да подсетят водачите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да припомнят на пешеходци и велосипедисти основните правила за безопасно движение в рамките на населените места и извън тях. В акцията ще се включат служители от сектор „Пътна полиция” в ОДМВР, полицейските управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Пазарджик.
Акцията се провежда в продължение на 28 години по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР – ГДНП, отдел „Пътна полиция“, и Българския червен кръст. През последните години в партньорството се присъединиха Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.