петък , 19 април 2024
СНИМКА архив на oshtepan.com

Още 5 млн. лв. за проекти по 4 национални програми за образованието

С допълнителни 4 957 963 лева ще се финансират дейности по четири национални програми за развитие на образованието. Това реши служебното правителство на рдовното си заседание вчера, съобщиха от Пресслужбата на Министерския съвет.

По програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ се отпускат 1 379 138 лв. за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилираната подготовка“. За подкрепа на целодневното обучение на учениците се дават 737 987 лв. За обогатяване на библиотеки и създаване на пространства за четене ще бъдат преведени 558 760 лв.

534 777 лв. ще се изплатят за дейности по програма „Хубаво е в детската градина“, а за работа с родители по „Заедно за всяко дете“ – 496 060 лв.

Още 1 251 241 лв. ще получат центровете за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците, които имат таланти в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Ще бъдат подпомогнати и центровете за превантивна, диагностична и рехабилитационна работа с деца и ученици, както и астрономическите обсерватории и планетариуми.

Допълнителните средства се предоставят по бюджетите на общините, уточняват от Пресслужбата на МС.

 

Вижте още

Разходка назад във времето направиха учениците от ОУ „20 април”

Изключително интересна разходка назад във времето представи днес Регионален клуб „Традиция“ – Панагюрище пред учениците …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.