Водещи новини
Служебният министър Н.Стоянов открива 6-то издание на панаира СНИМКА МИИ

В есенния технически панаир в Пловдив участват близо 180 фирми от 12 държави

На 19 септември бе открито 76-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. На него ще бъдат представени 15 премиери на иновативни продукти, сред които и дрон, разработка на БАН. Близо 180 фирми от 12 държави участват в изложението. По-силно участие сред чуждестранните изложители имат компании от Полша, Чехия и Индия.

При откриването на изложението служебният министър на икономиката индустрията Никола Стоянов коментира, че именно в кризисни времена са най-големи възможностите на компаниите за растеж и въвеждане на нови технологии и иновации. Той поздравя  организаторите на панаира, че са дали фокус  на индустрия 4.0 и иновациите и посочи, че данните за износа за 2021 година отчитат увеличение от над 24% спрямо предходната, като водещи пазари са Германия, Италия, Австрия и други високоразвити държави от Европейския съюз. „Това показва, че се конкурираме с най-добрите“, допълни служебният министър на икономиката и индустрията

Вижте още

Пътен инцидент предизвика шофьор от Панагюрище, седнал зад волана след употреба на алкохол

Двама шофьори, употребили алкохол и предизвикали леки пътни инциденти, са установени от органите на реда …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.