вторник , 23 април 2024
Водещи новини
Областният управител Трендафил Величков /в средата/ и началникът на РУО-Пазарджик Дора Дулчева СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на Областна администрация

Учебната 2022/2023 година ще бъде открита във всички образователни институции в областта

Областният управител Трендафил Величков обсъди днес с началника на РУО – Пазарджик Дора Дулчева готовността на образователните институции в област Пазарджик за новата учебна 2022/2023 година.  Директорите на училища и детски градини декларират готовност пред РУО Пазарджик по показатели, определени от МОН – мерки за ограничаване рисковете от разпространение на  COVID -19, готовност на училищата за преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда, обезпечаване с педагогически специалисти в училищата и детските градини, готовност за отоплителния сезон и др. Общият брой на учениците за учебната 2022/2023 година е  почти 36 000. Общият брой на първокласниците е приблизително 2 000. Общият брой на училищата е 110, от тях 15 професионални, 100 общински и 10 държавни. Броят на свободните работни места за педагози и непедагогически специалисти, за които текат конкурси към 09.09.2022г., е 89.

В област Пазарджик новата учебна година ще бъде открита и в два Центъра за специална образователна подкрепа/, 6 Центъра за подкрепа на личностно развитие, 1 Средношколско общежитие, 1 ЦПЛР – Кариерен център, 1 Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, 1 Възпитателно училище интернат и 58 детски градини (57 общински и 1 частна), съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Областният управител и началникът на РУО – Пазарджик обсъдиха и текущата актуализация на Областната стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците. Тя цели да постави на основата на стратегическото планиране подкрепата за личностно развитие на децата и учениците на регионално ниво. Документът се разработва от Областна администрация в тясно сътрудничество с РУО Пазарджик, 12-те общини, РЗИ, РДСП и образователните институции в областта.

Вижте още

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.