Момент от официалната церемония по откриване на Международния турнир по тенис на маса в Панагюрище. СНИМКАТА е от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Тенисисти от 6 континента се включиха в шестото издание на „Асарел България Оупън“

В присъствието на много официални лица, състезатели и публика на 2 септември беше поставено официалното начало на шестото издание нa супер турнира по тенис на маса „Асарел България Оупън“. Кметът на Панагюрище Никола Белишки, Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет”, и председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов се включиха в церемонията, по време на която бяха представени над 250 участници от 37 държави и 6 континента.

„През последните две години се случиха много неща, но пандемията ни научи, че само когато сме обединени и захванем нещо с общи усилия, нещата се случват“, приветства присъстващите кметът Белишки.

„Радвам се, че въпреки трудностите, които вие – организаторите, срещнахте през последните години, успяхте да се преборите и да съхраните турнира и домакинството на Панагюрище и зала „Арена Асарел“, каза в приветствието си директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД Бисерка Янева. Тя пожела успех на всички състезатели  да бъдат здрави и все така отдадени на любимия си спорт. И да не забравят, че успехът се дължи на много неща – на късмет, на упорита работа, на подкрепа и съвети от приятелите. Но най-вече се дължи на едно нещо – да продължиш да ставаш, след като си паднал.

Турнирът официално беше открит от Асен Попниколов, председател на Сдружение „Асарел България Оупън”.

Асен Попниколов
СНИМКАТА е от фейсбук страницата на „Асарел-Медет“ АД

„Сякаш беше вчера, когато професор Лъчезар Цоцорков и г-н Иван Александров поставиха началото на това предизвикателство, което през годините се разви с изключително бързи темпове и достигна световни величини“, каза Асен Попниколов и благодари на спонсорите „Асарел-Медет“ и ПОК „Съгласие“. „Никой не е предполагал, че в Панагюрище ще стъпят олимпийски шампиони, но стана факт! Никой не е мечтал за подобни високи оценки на организацията, от страна на Световната федерация, но ето че трудът ни се оцени. Зад всичко това стоят много часове неуморен труд и много амбициозен и трудолюбив екип. Благодаря на всички „замесени“ в организацията – на техническия екип, на съдиите, на директора на турнира, на доброволците, на всеки един, който е дал своя принос за да сбъднем тази мечта“, каза Асен Попниколов.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.