петък , 19 април 2024
Д.Коджабашев СНИМКАТА е предоставена от организаторите

България с 8 представители в основната схема на Международния турнир по тенис на маса в Панагюрище

Вчера започна основната схема на  WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022. България има 8 представители, които ще радват феновете в зала „Арена Асарел“. При мъжете това са държавният шампион Петьо Кръстев и втората ракета на страната ни Теодор Александров. Двамата ще участват и на  двойковия турнир, като Александров ще бъде в тандем с Денислав Коджабашев, а Кръстев – с 14-годишния талант Йоан Величков. На сингъл при жените ще участват Мария Йовкова и Калина Христова.  Двете ще комбинират сили, за да сформират отбор в надпреварата на двойки. Другият български тандем при дамите е съставен от Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу. При смесените двойки домакинското присъствие е още по-сериозно изразено. Тук има петима представители на страната ни в три тима – Петьо Кръстев/Мария Йовкова, Калина Христова/Теодор Александров и българо-турската двойка Денислав Коджабашев/Сибел Алтънкая.

Коджабашев и Алтънкая, която доскоро представляваше България, а сега се състезава за Турция, се класираха за основаната схема на смесени двойки след успех с 3:2 гейма над считаните за фаворити в сблъсъка Милош Реджмински и Анна Вегжин от Полша. Денислав и Сибел отстъпиха първата част на своите съперници с 9:11, но след това бяха по-добрият тандем и поведоха след два убедителни гейма – 11:5 и 11:7. Реджмински и Вегжин изравниха резултата след 12:10 в своя полза и изпратиха мача в контрагейм. В него Коджабашев и Алтънкая показаха повече класа и с ново 11:5 си гарантираха място в основата схема на турнира.

„Доволен съм от това, което показах. Дадох всичко от себе си, но съперникът ми беше изключително класен. Най-много се затрудних при посрещане, заради бързия му сервис. Опитах се да накъсам ритъма му и успях в първия гейм. След това спечелих втория, а в третия ключовият момент дойде при 7:7. Тогава той взе таймаут, който беше навременен за него и това ме пречупи, а в следващата част вече нямах шанс. Ако бях започнал с преднина от 2:0 гейма, щях да имам огромен шанс за успех, но това не се случи. Много съм щастлив от победата ми на смесени двойки по-рано през деня и от представянето ни с Сибил Алтънкая. Чувствах се много добре, а и Сибил игра много силно. С нея сме балкански шампиони и сме доста сработени.  Жребият ни отреди утре да се изправим срещу може би най-силната смесена двойка в турнира, която е от Китай, но, ако се представим както днес, защо да не спечелим? Аз лично мисля, че всички българи в основната схема имат много добри шансове да направят добро представяне в турнира. Надявам се да играем със самочувствие. Няма да е лесно, но вярвам в успеха ни“ – завърши позитивно Коджабашев.

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.