Част от кабинет в СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище. СНИМКА: архив на Павлина Лалева

Близо 2 милиона лева се дават за изграждане на нови кабинети за подкрепа на деца и ученици

С 1 700 000 лева ще се финансира изграждането на съвременни кабинети за подкрепа на развитието на деца и ученици.

57 центъра за подкрепа на личностното развитие и Националният дворец на децата са с одобрени проекти по националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“. Всяка година чрез нея се финансират дейности, насочени към развиване на интереси и способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, както и за логопедична работа. Отпускат се средства за обзавеждане и оборудване на кабинети и за осигуряване на консумативи, литература и материали за работа (инструменти, сценични тоалети и др.).

Чрез други одобрени 18 проекта ще бъдат изградени специализирани кабинети за терапия и рехабилитация на деца и ученици със специални образователни потребности в регионални центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и в Държавния логопедичен център.

ИЗТОЧНИК: сайт на МОН

Вижте още

На Трети март в Панагюрище – празнично шествие със 110-метрово знаме

Община Панагюрище организира тържествено честване на Трети март – национален празник на Република България. Общинското …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.