неделя , 2 октомври 2022
Водещи новини
Групата ученици от ОУ "Свещщеник Недельо Иванов", село Поибрене, с ръководители Павлина Лалева и Пенка Зубева, която през юли 2022 г. летува в К.К."Албена"по НП"Отново заедно" СНИМКИ: архив на Павлина Лалева

Спира приемането на заявления по НП „Отново заедно“

40 611 ученици и 4314 ръководители почиваха в рамките на Националната програма „Отново заедно“, съобщават от Министерство на образованието. Чрез програмата за втора поредна година се финансираха шестдневни туристически пътувания за преодоляване на последствията от COVID-19 и липсата на активен социален живот по време на пандемията.

С одобрения бюджет от 22 600 000 лв. са включени 2658 групи от 1106 училища от цялата страна. От възможностите на програмата имаха право да се възползват ученици от I до XI клас. Програмата предвиждаше и занимания в областта на науките, изкуствата, технологиите и спорта. Целта бе подкрепа на здравословния начин на живот на учениците, както и те да развият своите способности в различни области.

 

Приемането на заявления по програмата спира, защото предвидените средства вече са изчерпани. През последните 2 учебни години в прогрмата се включиха 69 387 ученици и учители.

 

Вижте още

Тази вечер е постановката „Възгледите на един учител за силата на словото“ в Театър дом-паметник в Панагюрище. Все още има билети

„Всички наши копнежи, желания и надежди често потъват в бездната на времето или повяхват в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.