петък , 26 април 2024
Групата ученици от ОУ "Свещщеник Недельо Иванов", село Поибрене, с ръководители Павлина Лалева и Пенка Зубева, която през юли 2022 г. летува в К.К."Албена"по НП"Отново заедно" СНИМКИ: архив на Павлина Лалева

Спира приемането на заявления по НП „Отново заедно“

40 611 ученици и 4314 ръководители почиваха в рамките на Националната програма „Отново заедно“, съобщават от Министерство на образованието. Чрез програмата за втора поредна година се финансираха шестдневни туристически пътувания за преодоляване на последствията от COVID-19 и липсата на активен социален живот по време на пандемията.

С одобрения бюджет от 22 600 000 лв. са включени 2658 групи от 1106 училища от цялата страна. От възможностите на програмата имаха право да се възползват ученици от I до XI клас. Програмата предвиждаше и занимания в областта на науките, изкуствата, технологиите и спорта. Целта бе подкрепа на здравословния начин на живот на учениците, както и те да развият своите способности в различни области.

 

Приемането на заявления по програмата спира, защото предвидените средства вече са изчерпани. През последните 2 учебни години в прогрмата се включиха 69 387 ученици и учители.

 

Вижте още

Димитър Бакърджиев и Йордан Михайлов са победители в „Буквоплет“ и продължават в националния кръг

ДНЕС, 23 март 2024 година, в залата на Община Панагюрище се проведе финалното състезание по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.