СНИМКАТА е от сайта на МОН

Безплатни лаптопи ще получат 123 училища, а 50 професионални и профилирани гимназии…

Още 1523 лаптопа ще бъдат предоставени на училищата преди началото на новата учебна година по Националната програма “Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“. От тях 1196 са с операционна система Windows, а останалите 327 – с Chrome. Техниката ще бъде получена от 123 учебни заведения.
В 125 училища ще бъдат изградени нови цялостни Wi-Fi зони или ще бъдат доизградени вече съществуващи такива. 217 училища ще бъдат оборудвани с общо 300 съвременни интерактивни дисплея с вградени компютърни модули за обучение в класните стаи. 50 професионални и профилирани гимназии ще бъдат финансирани за закупуване на избран от тях софтуер за професионално обучение за подобряване на учебния процес.
Всички кандидатствали общини ще получат средства за закупуване на електронен дневник за детските градини на територията им. Общо 1 544 800 лв. ще бъдат разпределени между общински и държавни детски градини.
Целта на националната програма е да даде повече възможности за дигитализация на училищата и детските градини. За тази година са предвидени общо 12 500 000 лв.
ИЗТОЧНИК: МОН

 

Вижте още

„Луд за отвързване“ идва на1 април в Панагюрище

Димитър Туджаров-Шкумбата, който е сред любимците на българите, ще представи пред панагюрска публика своя спектакъл …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.