събота , 20 април 2024
Димът от пожара над с.Елшица откъм с.Априлци СНИМКА: Велизар Вайсилов

Пожарът над с.Елшица е локализиран, благодарение и на помощта от „Асарел-Медет“ АД, но борбата с огнената стихия продължава

Продължава гасенето на пожара над село Елшица. Няма възникване на нови огнища, работи се по потушаването на старите, съобщиха от БНТ.

Тази сутрин обаче излезе вятър, който може да създаде проблеми. В борбата с огнената стихия се включиха и много доброволци, като през изминалата нощ 70 души са гасили пожара. След заседние на щаба областният управител на Пазарджик Т.Величков и директорът на пожарната в града казаха, че огнеборците са успели да локализират пожара и в момента се борят да потушат по-голямата част от него.

СНИМКАТА е от фейсбук страницата на „“Асарел-Медет“ АД

Доброволците и лесничеите ще бъдат включени в потушаване на локалните огнища. Ще се преценява на терен дали има нужда от хеликоптер, защото помощта на ВВС е нужна и на други места в страната.

СНИМКАТА е от фейсбук страницата на „Асарел-Медет“ АД

Благодарение на техника от „Асарел-Медет“ АД е направен 11 км горски път, което е спряло пожара на север.

Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ се включиха в борбата с горския пожар, който пламна на 8 август следобяд между селата Левски и Елшица. През цялата нощ на 8 срещу 9 август  екип в състав Кирил Йончев и Димитър Гергински – минни инженери, булдозеристите Николай Кузманов и Георги Бабеков, инж. Красимир Кръстев – ръководител на аварийно-спасителна служба „Асарел“, прокарваха просеки в района на пожара, за да спрат разпространението на пламъците. Вчера сутринта към тях се присъединиха огнеборецът Иван Фасулков и Иван Гарноев – шофьор на цистерна, съобщиха от минната компания на фейсбук страницата си. 
Бедствието край Елшица и Левски не е първият случай, в който се стига до намесата на асарелските огнеборци и тежка техника. На 21 юли екип на „Асарел-Медет“ АД се включи в гасенето на голям пожар между селата Лесичово и Калугерово.

 

Вижте още

Разходка назад във времето направиха учениците от ОУ „20 април”

Изключително интересна разходка назад във времето представи днес Регионален клуб „Традиция“ – Панагюрище пред учениците …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.