EVN: Фактурите за бизнес клиентите за потребена електроенергия през юли ще са с отразени компенсации

EVN България информира своите бизнес клиенти, че фактурите за потребена енергия през юли, които започват да излизат тази седмица, ще включват компенсацията, определена в Програмата за компенсиране разходите за електрическа енергия, одобрена с Решение № 534 от 29.07.2022 г. на Министерски съвет.

Както и досега, компанията съдейства на Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ (ФСЕС) при изплащане на компенсациите. EVN България напомня, че компенсацията е част от крайната сума, дължима от съответния небитов клиент за потребената от него енергия. Съответно пълното погасяване на задължението на клиентите към EVN като доставчик ще е налице след като ФСЕС възстанови на EVN отразените във фактурите суми за компенсация.

В случай че ФСЕС не направи плащане към EVN, то отразената във фактурата компенсация ще бъде дължима от клиента към дружеството, респективно клиентите ще имат право да я изискат директно от ФСЕС.

 

 

Вижте още

„Луд за отвързване“ идва на1 април в Панагюрище

Димитър Туджаров-Шкумбата, който е сред любимците на българите, ще представи пред панагюрска публика своя спектакъл …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.