вторник , 16 април 2024
Водещи новини
Предаване на поста от Андрей Гечев /вдясно/ на новоназначения губернатор Трендаил Величков СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на Областна администрация - Пазарджик

Успешният старт на новата учебна година и зимното поддържане на пътищата са част от задачите пред новия губернатор Трендафил Величков

Новоназначеният от служебния премиер Гълъб Донев областен управител на Пазарджик Трендафил Величков встъпи официално в длъжност днес.  На символична церемония, която се състоя в кабинета на областния управител, Величков пое поста от предшественика си Андрей Гечев.

Трендафил Величков благодари на Андрей Гечев и на всички предишни областни управители за свършеното от тях, на екипа на областна администрация за  високия професионализъм в работата. Предстоят важни и отговорни задачи, не само по провеждането на предстоящите избори, но и в това всички ние като представители на държавната администрация, на общините да работим за спокойствието и добруването на гражданите на нашата област, каза Трендафил Величков. Като важни предстоящи задачи той посочи успешния старт на новата учебна година, подготовката на общините и институциите за зимното поддържане и текущите ремонти на пътищата, подкрепата на социално уязвимите групи в обществото. На всички кандидати за народни представители Величков пожела разумна, мъдра и добра кампания. На финала Трендафил Величков цитира думите на големия български политик доктор Петър Дертлиев, които и след 30 години звучат актуално „Сега имаме нужда от ума, таланта и мъдростта на цялата нация“.

Досегашният областен управител Андрей Гечев пожела здраве, сили и успехи на Трендафил Величков във високоотговорната му работа. Той подчерта, че г-н Величков е добре познат в обществото, социално отговорен и с доказан опит. Г-н Гечев допълни, че първата важна задача са предстоящите консултации с политическите партии за състава на РИК Пазарджик, насрочени за тази неделя.

Андрей Гечев връчи на Трендафил Величков печата на областния управител и папка с приоритетните задачи в работата на администрацията.

На церемонията присъстваха кметове на общини, ръководители на териториални звена, представители на медиите.

Източник: Пресцентър на Областна администрация – Пазарджик

Вижте още

Общински съвет – Панагюрище ще заседава на 27 март

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище ще се проведе на   27.03.2024 год.  от 16.00 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.