Водещи новини
Министерски съвет

“Демократична България” заяви готовност да реализира третия мандат

 Призоваваме президентът да проведе нов кръг консултации с всички политически сили в парламента, за да може да установи коя има способността чрез диалог да може да състави правителство”, каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. “Финансовите индикатори на глобалните пазари показват, че светът се насочва към глобална рецесия. Тя ще се окаже особено тежка за основните ни търговски партньори, което означава спад на износа и на работните места в България. В идните месеци ни е нужно силно лидерство, което да ни изведе от кризата. В следващите месеци ще се решава кои държави ще спечелят от кризата и кои ще загубят. Ние сме длъжни да сме на страната на печелившите”, заяви съпредседателят на “Зелено движение” Владислав Панев.

Запитан за поведението на ДБ, ако третият мандат бъде връчен на БСП, Христо Иванов отговори, че органите на коалицията ще вземат съответното решение. “Всички реалистични шансове за излъчване на управление, което да продължи очакването за промени, трябва да бъдат взети сериозно. Не можем да си позволим да затваряме врати. Ако президентът реши така, много внимателно ще разгледаме тази възможност”, каза Иванов. 

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.