четвъртък , 25 април 2024
Част от изпълнителите в тържествения концерт с благотворителна кауза. СНИМКА: Павлина ЛАЛЕВА

От концерта „Здравей, ваканция!“ бяха събрани 1345 лева 22 стотинки

Като пъстър и дъхав букет от песни и танци бе тържественият концерт „Здравей, ваканция!“ с участието на художественотворчески състави към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Концертът бе изнесен тази вечер, 30 юни, на голямата сцена в Театър дом-паметник и бе с благотворителна кауза „Заедно за Петър“. В нея лично се включи и зам.-кметът на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, която бе сред публиката. Равносметката накрая показа, че са събрани 1345 лева 22 стотинки.

Момент от танца „Българският дух“

Повторимо-неповторимото артпреживяване започна с танца „Българският дух“ в изпълнение на МС „Елинор“ с хореограф Елеонора Найденова и завърши с песента „Българийо, обичам те!“ в изпълнение на Християн Балев и Румяна Узунова. Текстът на песента е на панагюрката Донка Кацарева, а музиката на  Хайгашод Агасян.

През учебно-творческата година от национални и межждународни конкурси участниците в концерта са спечелили 4 Гран при, 52 златни медала, 36 сребърни и 27 бронзови, като са получили и множество покани за участия в различни форуми.

Първите песни на концерта „Здравей, ваканция!“ бяха в изпълнение на Мария Димитрова, Лусия Цветанкова и Валерия Николова.

Мария Димитрова

 

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.