петък , 19 април 2024
Петър Костурков на почената стълбичка в гр.Охрид, Северна Македония, с българското знаме. СНИМКАТА е предоставена от Желязко Гагов

Златни и бронзови медали донесоха панагюрски таекуондисти от турнир в Северна Македония

На 25 юни в град Охрид, Северна Македония, се проведе традиционният отворен турнир по Таекуон-до ITF – Охрид Оупън. Участваха състезатели от Северна Македония, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Гърция и България. Панагюрският спортен клуб „ОДИН“ участва с двама свои представители – Илчо Машев и Петър Костурков, които се състезаваха в дисциплините спаринг и форма. Илчо стана безапелационен шампион при мъжете във формата до 2-ри дан и спечели бронзовия медал в спаринга до 78 килограма, въпреки че се възстановява от травма.

Уроци по храброст демонстрира Петър Костурков в категория над 60 килограма при 12-13- годишните. Особено атрактивна беше финалната му среща с много по-едрия противник от отбора на домакините, който Пепи победи със сърцата игра. В дисциплината форма до син колан Петър донесе в Панагюрище бронзовия медал. Участието на двамата ни състезатели в големия таекуон-до форум беше изключително важно за проверка за възстановяването на Илчо Машев и за класирането на Петър Костурков като титуляр в националния ни отбор, коментира Желязо Гагов, ччаст т упправителното тяло на СК „ОДИН“Два бронзови.

Вижте още

Община Панагюрище отбеляза Световния ден на аутизма

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Мина“, гр. Панагюрище,  отбеляза Световния ден на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.