събота , 27 април 2024
Част от медалистите заедно със своите вокални педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина. СНИМКИТЕ са предоставени от г-жа Филина

Блестящо се представиха панагюрски таланти на песенния конкурс „Петнадесет лалета“

На 17 и 18 юни талантите от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов” към ЦПЛР – участваха в присъствения етап на Десетия национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“. Панагюрските млади певци доказаха, че са съизмерими с постиженията на най-добрите вокални школи в България. В оспорвана надпревара те спечелиха златни, сребърни и бронзови медали в своите възрастови групи.

С изпълнението на песента „Светът е сцена“ Валерия Николова една от новите ученички на вокалния педагог Пепа Филина, спечели златен медал.

Валерия Николова

Със златни медали бяха отличени от професионалното жури и Християн Балев и Мария Димитрова, ученици на вокалния педагог Нона Немигенчева. Християн грабна сърцата на журито с изпълнението на „Малкият музикант“, а Мария, която е една от най-новите открития на г-жа Немигенчева, изпя „Бал на мишките“.

Мария Димитрова

Лора Куруджиева, обучавана и от двете госпожи, също грабна златен медал за изпълнението си на песента „Seven nation army“.

Със сребърни медали от конкурса си тръгнаха Сияна Кокотанекова и Кристиана Чуклева, усетили магията на музиката, благодарение също на госпожите Нона Немигенчева и Пепа Филина. Сияна изпя  парчето „Влюбеният джаз“, а Криси „Езикът на цветята“. Сребърни отличия заслужиха още Габриела Спасова и Евгения Ангелова, възпитаници на г-жа Филина, Стойко Шопов и Румяна Узунова, възпитаници на г-жа Немигенчева. За бронзови медали успяха да се преборят Глория Щрангова, възпитаничка на г-жа Филина и г-жа Немигенчева, и Рая Вулева, ученичка на музикалния педагог Величка Маслева.

Румяна Узунова

Изключителен успех в направление „Петнадесет лалета“ постигна Надежда Ковачева след Битка на гласовете. В нея бяха най-добрите изпълнения от всички възрастови групи, но изпълненито на Надя надделя и тя получи голямата награда Гран При.

Огромен успех постигна и Кристина Гочева, която в направление „Мими, Развигор и приятели“ стан първа подгласничка на Гран при, а освен това получи и Голямата награда на Сдружение „Петнадесет лалета“.

На 19 юни Надежда Ковачева участва в концерта на юбилейното издание на Десети национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, който се състоя на сцената на летния театър. Участваха носители на Гран при през годините – емоционална среща на талантите на България. Домакините подариха на публиката лазерно шоу под звуците на „Притури се планината“ и „Моя страна, моя България“.

Професионалното жури, оценяващо изпълненията на певците, бе в състав: Мими Иванова, Светослав Лобошки, Невена Пейкова, Радко Петков, Развигор Попов, Георги Милтиядов, Милко Петров.

Надежда Ковачева и Кристина Гочева

 

 

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.