четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини
Госпожа Нона Немигенчева /в средата/, Надежда Ковачева и Кристина Гочева с част от членовете на журито. СНИМКАТА е предоставена от родител

Сребро, бронз и специална награда донесоха панагюрски таланти от песенния конкурс в Челопеч

Представители на Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище отново завоюваха призови места. Този път на конкурса в Челопеч „Моята песен за България“, провел се на 4 и 5 юни. При изключително силна конкуренция и ситно прецеждане от страна на професионалното жури панагюрските таланти Надежда Ковачева  и Кристина Гочева успяха да се преборят за сребърно и бронзово отличия. За отбелязване е, че форматът в Челопеч дава само по едно първо, едно второ и едно трето място в отделните възрастови групи. В четвърта възрастова група само една точка, отнета заради артистичност, не достигна на Надежда Ковачева да спечели златния медал и тя си тръгна със сребърен. Възпитаничката на вокалнитте педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина на много сцени е печелила първото място, но този път то бе присъдено на девойка от Карлово.

В трета възрастова група Кристина Гочева се пребори за бронзов медал, а в първа възрастова група Християн Балев получи специалната награда на Народно читалище „Труд и постоянство-1901“ – Челопеч.

Надежда Ковачева/вляво/, Нона Немигенчева и Кристина Гочева /вдясно/

Журито, оценяващо изпълненията на певците, бе в състав: доц. Етиен Леви, композиторите Светослав Лобушки, Красимир Гюлмезов и Хайгашод Агасян и Мая Райкова – продуцент на български джаз, поп и рок в БНР.

Вижте още

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.