петък , 19 април 2024
Отборът на СК "ОДИН" заедно с треньорите Здравко Еров и Лука Галчев

Състезателите на СК „ОДИН“ спечелиха злато, сребро и бронз на Държавното по таекуон-до ITF. Призьорите са…

В зала „Арена Асарел“ на 21 май се проведе вторият кръг на Държавното първенство по таекуон-до ITF за 2022 година. Панагюрският клуб „Один“ имаше честта да домакинства първенството в дисциплините спаринг силов тест и специална техника. Състезанията се проведоха с безупречна организация, която получи отлична оценка от администратори, съдии, треньори, състезатели и родители на първенството.

Специални гости на мероприятието бяха личният съветник на Президента на Международната федерация по таекуон-до господин Антон Архипов, Мастър Вергилий Ситнилски, вицепрезидент на европейската съдийска комисия, Мастър Костадин Димитров, вицепрезидент на Българската федерация. Срещите в дисциплината бяха изключително оспорвани и демонстрираха добро ниво на подготовка на сътезателите, които бяха допълнително мотивирани от факта, че състезанието е квалификация и за националния отбор на България.

Момент от участието на панагюрски таекуондист в състезанието

Отговорната задача за справедливото отсъждане се падна на съдиите, ръководени от старши инструктора на панагюрския клуб Желязко Гагов- 5 дан, който освен домакин беше и в ролята на председател на съдийската комисия на Българската таекуон-до федерация.

Състезателите на клуба, водени от треньорите Здравко Еров – 2 дан, и Лука Галчев- 2 дан, се представиха отлично дори при условие, че участваха с подновен състав на отбора. Резултатите са 1 златен медал, 1 сребърен медал и 4 –ри бронзови. Завоюваха ги:

Петър Kостурков – спаринг момчета – 10-13 г., над 60 кг., – златен медал;

Силвана Байкова – спаринг, девойки 16-17 год., до 52 кг – сребърен медал;

Сребърната медалистка Силвана Байкова

Добромир Байряков – спаринг, момчета 10-13 г., до 60 кг, бронзов медал;

Найден Бакърджийски – спаринг, момчета 10-13 г., до 55 кг – бронзов медал;

Николай Шишков – спаринг, юноши старша, до 16-17 год.,до 57 кг. – бронзов медал;

Румяна Костадинова – спаринг, момичета -10-13г., до 40 кг. – бронзов медал.

Иван Йончев, Ангел Лупов и Иван Велев, спаринг, момчета 10-13 г., отпаднаха след много мъжка игра на 1/4 финала в своите категории. Следващото предизвикатество е международният турнир София Оупън, който ще се проведе след няколко седмици, а за някои от състезателите предстои и участие в открития турнир в Охрид, Северна Македния в края на юни.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.