Министър Сербезова на асамблеята в Женева. СНИМКАТА е от сайта на здравното министерство

Здравният министър проф. Сербезова беше избрана за вицепрезидент на Световната здравна асамблея

Здравният министър проф. Асена Сербезова беше избрана за вицепрезидент от името на Европейския регион на 75-та сесия на Световната здравна асамблея, която се провежда в гр. Женева, Конфедерация Швейцария в периода 22 – 28 май 2022 г. Темата на Асамблеята тази година е „Здраве за мир, мир за здраве“.

По време на първото пленарно заседание бе приет дневният ред на Асамблеята от Общия комитет, в който министър Сербезова участва в качеството си на заместник-председател.

В рамките на Асамблеята министър Сербезова ще участва в панелна дискусия, организирана от регионалните директори на регион Европа, Африка и Източно Средиземноморие на СЗО на тема: „Здраве за всички, независимо откъде идват“, посветена на здравето на бежанците и мигрантите. По време на посещението си в Женева проф. Сербезова ще има възможност да се срещне с българи, работещи в системата на ООН и други международни организации.

Като върховен орган на СЗО Световната здравна асамблея определя здравните политики, взема крайните решения и ръководи финансовата политика на организацията. По време на сесиите се обсъждат докладите на Изпълнителния съвет. Също така се дават указания относно проблеми, за които може да се изискват по-нататъшни действия, изследвания или доклади.

ИЗТОЧНИК: Сайт на Министерство на здравеопазването

 

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.