Българската парична единица

Кабинетът възстановява преходните остатъци на държавните училища

Правителството предостави 17 683 964 лева на държавните училища. С тези пари се възстановяват техните преходни остатъци от 2021 г. За разлика от другите държавни институции по закон детските градини, училищата и центровете в сферата на образованието не губят средствата, останали им от предходната година.
С предоставените миналата седмица близо 18 млн. лв. се възстановяват пълните размери на преходните остатъци за 2021 г. на държавните училища към Министерството на културата и Министерството на младежта и спорта в размери съответно 3 931 801 лв. и 898 869 лв., както и част от необходимите средства за държавните училища, финансирани от Министерството на образованието и науката в размер 12 853 294 лв.
С разчетените 22 млн. лв. по бюджета на МОН за 2022 г. ще се осигури възстановяването на останалата част от остатъците за 2021 г. на училищата, финансирани от МОН.

Вижте още

Изцелението на болно момиче развълнува седмокласниците

Ученически оркестър организира благотворителни концерти, за да събира пари за лечението на болно момиче. То …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.