понеделник , 11 декември 2023

Панагюрският художник Нистор Хаинов ще участва в конкурса „Пазители на православието“

Панагюрският майстор на четката Нистор Хаинов ще участва с картината в конкурса

на Исторически парк на тема „Пазители на православието“. Картината е с размери 100/70 см и е посветена на Св. Георги Софийски Нови, изгорен на клада на 18 години на 11.02.1515г.
Нистор Хаинов има в творчесската си биография няколко самостоятелни изложби, както и съъвместни изложби с творби на свои талантливи ученици.
Една от целите на конкурса „Пазители на православието“ е да се повиши интересът към православието, а друга да се открият, поощрят и подпомогнат даровитите художници в творческото им развитие.
Всеки художник може да представи само една творбадо 20 април 2022 г. Картините ще бъдат оценени както от професионално жури, така и от посетителите на парка, както и чрез онлайн гласуване в сайта https://ipark.bg/ от 10:00 часа на 01 май до 20:00 ч. 30 май 2022 г. чрез гласуване.
Резултатите ще бъдат обявени на 31 май 2022 г.
Победителите в конкурса ще бъдат наградени с грамоти и парични награди:
1 място – 10 000 лв; 2-ро място – 3000 лв.; 3 място – 2 000 лв.
 
Картините, спечелили първите 3 места, стават собственост на Исторически парк, а останалите ще бъдат върнати на собствениците им. Всеки посетител на Исторически парк в периода 1 – 31 май ще има възможност да закупи творбите, които хареса по време на изложбата, като получаването ще се осъществи след приключване на изложбата.

Вижте още

Архангеловден е

На 8 ноември Православната църква почита Свети Архангел Михаил – Архангеловден. Пред престола на Господ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.