четвъртък , 25 април 2024

Панагюрският художник Нистор Хаинов ще участва в конкурса „Пазители на православието“

Панагюрският майстор на четката Нистор Хаинов ще участва с картината в конкурса

на Исторически парк на тема „Пазители на православието“. Картината е с размери 100/70 см и е посветена на Св. Георги Софийски Нови, изгорен на клада на 18 години на 11.02.1515г.
Нистор Хаинов има в творчесската си биография няколко самостоятелни изложби, както и съъвместни изложби с творби на свои талантливи ученици.
Една от целите на конкурса „Пазители на православието“ е да се повиши интересът към православието, а друга да се открият, поощрят и подпомогнат даровитите художници в творческото им развитие.
Всеки художник може да представи само една творбадо 20 април 2022 г. Картините ще бъдат оценени както от професионално жури, така и от посетителите на парка, както и чрез онлайн гласуване в сайта https://ipark.bg/ от 10:00 часа на 01 май до 20:00 ч. 30 май 2022 г. чрез гласуване.
Резултатите ще бъдат обявени на 31 май 2022 г.
Победителите в конкурса ще бъдат наградени с грамоти и парични награди:
1 място – 10 000 лв; 2-ро място – 3000 лв.; 3 място – 2 000 лв.
 
Картините, спечелили първите 3 места, стават собственост на Исторически парк, а останалите ще бъдат върнати на собствениците им. Всеки посетител на Исторически парк в периода 1 – 31 май ще има възможност да закупи творбите, които хареса по време на изложбата, като получаването ще се осъществи след приключване на изложбата.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.