“Демократична България” поиска оставката на кмета на Пазарджик

“Демократична България” иска оставката на кмета на Пазарджик Тодор Попов,

стана ясно от изявлението на съпредседателя на обединението Христо Иванов и водача на листата в 13 МИР Антоанета Цонева.
Оставка за Тодор Попов! Нито един български кмет не може да се поставя над закона. Освен ако не си е повярвал, че има чадър от прокуратурата, полицията или Делян Пеевски”, заяви Цонева във връзка със скандала с Тодор Попов, който преди дни е отказал да даде проба за алкохол и наркотици при полицейска проверка.
“След това, което се случи, хората казваха, че “значи има надежда”. Да, има надежда. България трябва да бъде страна, в която няма недосегаеми. Затова се борим от “Демократична България”, добави тя.
Христо Иванов допълни, че мафията трябва да бъде откъсната от властта, за да спрат кражбите и източването. Според него формулата е да не се допускат гласове за Пеевски и кметовете, които са близки до него.
“Да възстановим институциите и тогава България ще има растеж. Тогава ще има развитие и свобода. Страната ни може да направи истински скок в своето развитие. Но тя започва от едно – нито глас за Пеевски и неговия обслужващ персонал, какъвто е и кметът”, допълни той.
Цонева допълни, че в многобройните си срещи с хората е установила, че търпението към мафиотския модел на управление на България е изчерпано.
“Срещнахме се с различни хора – хора, които живеят трудно, и такива, които имат бизнес. Но това, което виждаме, е, че търпението е изчерпано”, каза Цонева, която обикаля изборния регион с брандиран кемпер на “Демократична България”.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Вижте още

На 15 февруари съветниците ще приемат Бюджет 2024 на Община Панагюрище и Стратегия за упрявление на общинската собственост

Най-важният документ за функционирането на една община, който определя и посоката на политиката на местната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.