неделя , 28 април 2024

В община Панагюрище – почит към будителите с цветя и венци

В Деня на народните будители в община Панагюрище започна инициативата „С почит към будителите“. 

Сборни групи от училища,  детски градини, читалища и културни организации положиха венци и цветя на паметниците на Георги Бенковски, на Райна Княгиня, на Панайот Волов, на Павел Бобеков; на бюст-паметника на Георги Икономов, на Крайчо Самоходов, на Орчо Войвода, на проф. Марин Дринов, на Нешо Бончев, на Георги Бенковски, на Захари Стоянов, на Павел Делирадев; на Паметника на панагюрци, загинали във войните за национално обединение на България; на паметната плоча на Васил Левски и на Стоил Финджеков; на Стената на славата в Исторически музей – Панагюрище; в село Оборище: на паметниците на загиналите в Руско-турската освободителна война и на бюст-паметника на Димитър Коклев; в село Поибрене – на бюст-паметника на Делчо Уливеров и на Свещ. Недельо Иванов; в село Баня – на паметника на поп Груйо Бански; в село Бъта – на паметника на Ненчо Върбанов; в село Попинци – на паметника на Петър Чардаков.
Урокът по родолюбие ще продължи в утрешния учебен ден – 2 ноември –  във всички училища на територията на община Панагюрище с филма-рецитал на актьора Георги Радомиров „ЧАДА НА БАЛКАНА“, който ще бъде представен в  училищните образователни платформи.
ИЗТОЧНИК И СНИМКА
сайт на Община Панагюрище

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.