събота , 20 април 2024

Урок за състоянията и свойствата на водата бе поднесен по интригуващ начин в СУ „Нешо Бончев“

Урок на тема „Състояния и свойства на водата” бе проведен на 12.10.2021 г. в IV в клас на СУ “Нешо Бончев”.

Съвместната работа на класния ръководител на четвъртокласниците Нора Барова и на гостуващия учител Иванка Талева-Мазнекова, учител по човекът и природата в V клас, е част от дейностите по проект “Заедно опознаваме природата” по НП “Заедно в грижата за всеки ученик”, Модул 3 “Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с учителите от прогимназиалния етап”.
Основната цел на проекта е улесняване на плавния преход на учениците между начален и прогимназиален етап.
В час, посветен на състоянията и свойствата на водата, четвъртокласниците, подпомагани от учителите, опознаха това уникално вещество. На базата на интересни опити, представяне на любопитни факти, анализ на интерактивни ресурси и опирайки се на личните си наблюдения, учениците получиха полезни знания и развиваха уменията си за анализ, търсене на причинно-следствени връзки, споделяне на преживяно. Задачите и ресурсите бяха подбрани така, че да се осъществи приемственост по темата за водата, която се изучава в часовете по човекът и природата и в IV, и в V клас, като се провокират интересът, творческото мислене и реативността на децата.
Новите знанията за уникалните свойства на водата ще послужат на четвъртокласници като солидна основа при разглеждане на темата в V клас, а придобитите умения ще бъдат ценни за тях в житейски аспект. Ще се повиши и мотивацията им за учебна дейност, а преходът им към следващия образователен етап ще е по-лесен и плавен.
ИНФОРМАЦИЯТА И СНИМКИТЕ 
са предоставени от СУ „Нешо Бончев“

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.