Водещи новини

Кристина Гочева, Христиан Балев и Павел Диков са с отличия от Международния конкурс „Sofia Grand Prix“

 

Осмокласничката Кристина Гочева от Панагюрище бе една от 5-те претендентки с равен брой точки за голямата награда

на Международния музикален конкурс „София Гран При“. След няколкодневно претегляне и премисляне на 12 октомври международното жури избра панагюрското момиче за подгласничка на носителката на Гран При.
Криси получи ПЪРВО място за изпълнението си и още една награда за отличното си представяне.


 

Отлично се представи и 8-годишният Христиан Балев, чиито резултати от онлайн надпреварата станаха известни много по-рано. Първият му авторски проект „Велосипед“ спечели две златни отличия – първо място в категория „Видеоклип“ и първо място в категорията „Нова БГ песен“. 
Песента „Велосипед“ е по музика и аранжимент на композитора Светослав Лобошки, а текстът е на поетесата Христина Димова. Тонрежисурата и студийната реализация са на Ефтим Чакъров и Studio RE.
Режисьор на продукцията е художникът от Панагюрище Николай Радулов.
И Кристина Гочева, и Христиан Балев са възпитаници на вокалния педагог Нона Немигенчева от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище.
От същата школа е и петокласникът Павел Диков, чийто музикален ръководител е г-жа Пепа Филина. За изпълнението си в категория „Евровизия песен“ Павел спечели трето място.

Вижте още

Честит 24 май всички, които се зоват българи!

                  Уважаеми учители, Уважаеми творци и дейци на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.