Водещи новини

Награждават за професионалния празник 208 работници и служители на „Асарел-Медет“ АД

„Асарел-Медет“ АД спази традицията и раздава 208 награди по повод професионалния си празник.

Отличията получиха определените от своите колеги за най-добър в професията. Заслужени награди получиха и тези, които имат 25, 30, 35, 40 и 45 години непрекъснат трудов стаж в компанията и дъщерни дружества.
Първи своите награди днес получиха отличените от дирекция „Одит и контрол“, както и отделите „Доставки и логистика“, „Минно инженерство“ и „Строителство“. Сред тях беше огнеборецът Николай Байряков, който беше отличен за най-добър в професията.

„Пожарникар съм от 1989 година. Работил съм на „Медет“, после и в „Асарел“, когато се сформира Аварийно-спасителната служба. Спомням си като днес първия случай, на който трябваше да реагираме. Обадиха се за една къща в село Левски, че се е запалила“, разказа Николай Байряков, който от следващата година ще бъде пенсионер, но признава, че не прави планове за бъдещето. „Без работа няма да остане, ще гледа внуците“, прогнозира ръководителят на асарелската пожарна инж. Красимир Кръстев.
Благодарността си към всички колеги и носителите на отличия изразиха прокуристът на дружеството Галя Костова и
инж. Радко Шуманов – заместник-председател на Надзорния съвет на компанията.


Втори наградите си получиха част от дирекциите „Инвестиционни проекти и развитие“, „Финансово-икономически дейности“, „Човешки ресурси“, отдел „Фирмена сигурност“ и дъщерни дружества.
Започнала съм работа още 1982 година на МОК „Медет, разказа Милка Котова от отдел „Счетоводен“, която бе отличена от колегите си. Тогава бяхме много хора, всичко се пишеше на хартия. Дори фейс контролът, когато идваш на работа, бяха едни картончета, като билети в градския транспорт. Пускаш ги през едно устройство и ти отбелязва кога си дошъл и кога си си тръгнал от работа. Сега всичко е на компютри, сподели Милка и допълни, че като млад счетоводител е имала вариант да работи във Варна. „Баща ми беше от там и там завърших образованието си, но живеехме в Панагюрище, аз реших да остана тук и не съжалявам“. Голямата й радост са трите внучки, но не крие, че се надява и на още попълнения.
Ръководителите на трите дирекции – инж. Ивайло Василев, „Инвестиционни проекти и развитие“, Никола Анев – „Финансово-икономически дейности“, Бисерка Янева – „Човешки ресурси“, и Бойко Гатев – ръководител на отдел „Фирмена сигурност“, поздравиха наградените и благодариха на всички свои колеги за професионализма и усилията, които полагат ежедневно.
Следващите два дена награждаването ще продължи в същия формат заради превантивните мерки срещу пандемията от СОVID-19, уточняват от отдел „Комуникации“
Празничният ден започна пред фирмения параклис „Света Богородица Живоприемен източник“ с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от свещеноиконом Атанас Манолов, архиерейски наместник на Панагюрската духовна околия.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.