ТАХАНЪТ е изключително здравословен. Откъде можем да си го купим?

Търсите ли съставка, която да е с добър вкус и да е здравословна в същото време? Тогава таханът е нещо, което трябва да пробвате.

Тази вкусна паста идва с много ползи за здравето, които ви дават повече причини да я обичате.
·         Осигурява антиоксиданти;
·         Поддържа имунната система;
·         Подсилва мозъчната дейност;
·         Подобрява сърдечното здраве;
·         Заздравява костите;
·         Богат е на минерали като фосфор, лецитин, магнезий, калий и желязо;
·         Добър източник е на метионин, който подпомага детоксикацията на черния дроб;
Сусамовият тахан съдържа и фитонутриенти, които предотвратяват увреждането на черния дроб, причинено от окисление
·         Един от най-добрите източници на калций. Притежава високо съдържание на витамин Е и витамини В1, В2, В3, В5 и В15;
·         Съдържа 20% чист протеин, което го прави по-богат източник на протеини, отколкото повечето ядки;
·         Източник на витамин В1;
Сусамовият тахан съдържа добра комбинация от витамини от вида B и най-вече тиамин (витамин В1). Повечето хора успяват да задоволят потребностите си от витамини от група B само чрез храната, тъй като те се усвояват добре от тялото и са в достатъчни количества в обикновени храни като хляб и зърнени храни. Независимо от това, тялото ни се нуждае от тиамин, за да метаболизира мазнините и протеините и да помогне за превръщането на въглехидратите в глюкоза, която тялото използва за производството на енергия;
·         Източник на желязо. Може да бъде доста трудно да си набавите необходимите количества желязо само чрез храна, особено ако не ядете месо. Желязото е необходим в диетата, тъй като играе важна роля в производството на червени кръвни клетки, които пренасят кислород до всички клетки в тялото;
·         Източник на мед. Един от особено важните минерали, съдържащи се в сусамовия тахан е микроелементът мед, който е добре известен със своята способност да облекчава болката и да намалява подуването. Действа противовъзпалително, което е особено ефективно за облекчение на симптомите на ревматоиден артрит. Също така, спомага за разширяването на дихателните пътища при пациенти с астма. Ензимите на имунната система също така се нуждаят от мед, за да проявят антиоксидантните си свойства.
·         Тази вкусна паста е богата още на магнезий, фосфор и манган;
·         Таханът е богат на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Въпреки че съдържанието на мазнини в сусамовите семена е високо, 90% от тях всъщност са „добри“ мазнини. Една супена лъжица сусамов тахан съдържа 85 калории, а 65 от тях, са съществени мазнини.
Това богатство на основни витамини и други хранителни вещества прави сусамовият тахан изключително полезна за здравето храна.

Тази вкусната и полезна „супер храна” може да намерите
в магазин „Грийн спот” – „Зеленото кътче”
,
където има налични всички видове тахани – сусамов, сусам и лен, пълнозърнест, с шоколад, слънчогледов, фъстъчен, бадемов, лешников, произведени в слънчевия гр.Петрич и доставени директно от производителя.

Магазинът се намира на ул.”Хаджи Димитър” 35, /на 10м от светофарите до милицията./

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.