понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Гран При, златен медал, сребърни и бронзови отличия за панагюрски певци на конкурса „Петнадесет лалета“ в Хисар

 

Повече от отлично се представиха седемте дарования от Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към ЦПЛР – Панагюрище,

които бяха избрани да участват в присъствения етап на тазгодишното издание на  Националния конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ в гр.Хисар. Той се проведе на 16 и 17 юли в Летния театър на града и до него бяха допуснати ДО 10 участници, представили се най-добре в първия етап, който е онлайн.
От Панагюрската певческа школа участваха 7 деца и младежи, като и седемте спечелиха медали, а Надежда Ковачева, възпитаничка на вокалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина, с изпълнението си грабна наградата Гран При в четвърта възрастова група.
Във втора възрастова група талантливата Стивани Джунова, чийто музикален ръководител е г-жа Нона Немигенчева, също получи много високи оценки от професионалното жури, и бе отличена със златен медал.
Със сребърни медали от конкурса си тръгнаха възпитаникът на г-жа Немигенчева Християн Балев, който се представи със своята първа авторска песен „Велосипед“ по текст на Христина Димова, а музика и аранжимент Светослав Лобушки, а в най-голямата възрастова група Евгения Ангелова, възпитаничка на г-жа Филина. 
Бронзови отличия спечелиха 6-годишната Румяна Узунова, която се състезава в първа възрастова група, и Иван Бондар, който пя в пета възрастова група. И двамата се обучават от г-жа Н.Немигенчева. За бронзов медал в пета възрастова група успя да се пребори и Николай Дерменджиев, чиито вокални педагози са г-жа П.Филина и г-жа Н. Немигенчева.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.