Водещи новини

По европейски проект четирима учители от СУ „Н. Бончев“ участваха в обучителен курс в люлката на Ренесанс

В периода 510 юли в красивата Флоренция, Италия, премина първата планирана мобилност по европейския проект на СУ „Нешо Бончев

ТИМ+ ПРО (Технологии и Иновативни Методи + ПРОфесионализъм) с рег.№2020-1-BG01-KA101-078339 по програма Еразъм+ . Той е фокусиран към развиване на дигитални, езикови и комуникативни компетентности в
училище и създаване на интердисциплинарни уроци чрез екипна работа в колегията.
Началото на проекта, който включва 9 мобилности в 4 проектни дейности, бе дадено на 1 юни 2020 г., а финализирането му е на 31 март 2022 г.

Във Флоренция в началото на юли тази година четирима учители от СУ „Нешо Бончев” от различни образователни степени и културно-образователни области Антонина Футекова, Анна Стайкова, Иванка Тодева и Пенка Дюлгярова се включиха в курс на Europass Teacher Academy на тема „Решения зауправление на класната стая – нови методики, ефективна мотивация, сътрудничество истратегии за развитие, идеи за създаване на интердисциплинарни уроци и управленски решения“. В условия на междукултурен обмен с учители от Германия, Словакия, Португалия, Испания и Гърция бяха споделени идеи, обменени образователни практики и демонстрирани различни образователни платформи и приложения.
За ценностите наекипната работа, проекто-базираното обучение и уменията на 21 век – (Critical thinking,Cooperation, Communication, Creativity) дискутираха участниците и работиха в групи поинтересни задания, насочени към темата за мотивацията като водеща сила в ученето.
Мястото на провеждане на курса емоционално зареди участниците и превърна пребиваването в столицата на Тоскана в незабравимо преживяване.
 

Казват, че духът наРенесанса преминава така елегантно през града, както тече река Арно. Градът еуправляван дълги години от фамилията Медичи. Дуомото, Санта Кроче, Кулата наДжото, Уфици, Палацо Пити, Палацо Векио са само малка част от богатствата на Флоренция, които те потопяват векове назад по времето на Ренесанса и най-великитему архитектурни, скулптурни и художествени творби. И сякаш решили, че не едостатъчно, домакините осигуриха и впечатляващо пътешествие из околностите наФлоренция с посещение на Пиза, Сиена, Сан Джиминиано и винарския район Кианти.

Участието в структурирани курсове и квалификации цели осигуряване на висококачествен и ефективен процес на образование и възпитание на учениците, за поддържане на европейски имидж на СУ „Нешо Бончев“. То
възлага големи надежди на настоящия проект да удовлетвори множество професионални потребности, както за учениците и училището, така и на професионалното израстване на учителската колегия.
Стойността на проекта е 27405 евро.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.