четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Връчиха отличията „Учител на годината“ на церемония в Исторически музей – Панагюрище

 

Слънце. Усмивки. Вълнение. Музика. Рози. Зеленина. Шампанско. Такава бе атмосферата

в двора на Исторически музей – Панагюрище на 24 май около и малко след 16 часа, когато започна връчването на отличията „Учител на годината“ в различните образователни степени.
Зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова посрещаше лично всеки с добра дума и червена роза. В приветлия, обсипан със свежа зеленина двор, звучаха едни от най-хубавите български песни, изпълнени от Формация „ИНТРО“.
Начало на официалната церемония сложи изпълнението на химна „Върви, народе възродени!“. След него прозвучаха възрожденската песен „Къде си, вярна ти, любов народна?“ и винаги трогващата „Моя страна“ на Емил Димитров. Кметът на община Панагюрище инж.Никола Белишки поздрави присъстващите с празника на буквите, на Светите братя Кирил и Методий, българската просвета и култура. като подчерта, че знанието и обединението водят към просперитет.
Първото отличие кметът връчи на Павлинка Обретенова от ОУ „Проф.Марин Дринов“, избрана за „Учител на годината“ в начален образователен етап през 2020 година.

След нея наградата си получи Нина Истревска от ОУ „20 Април“,
избрана преди година за „Учител на годината“ в прогимназиална образователна степен. Тя пожела на своите колеги с достойнство и чест да упражняват професията.
 

През 2020 г. в средната образователна степен отличието „Учител на годината“ заслужи учителят по английски език в СУ „Нешо Бончев“ г-жа Силвия Бобекова. Тя нямаше възможност днес да присъства на церемонията. От нейно време наградата взе колежката й г-жа Милка Пискова, която е „Учител на годината“ за 2021 година.

Връчването на наградата „Учител на годината“ за 2021 започна с Цветанка Мурджева 
от ДГ „Първи юни“ – Панагюрище. Тя посвети приза си на децата, от които е получила важни уроци.

В начален образователен етап през 2021 с приза „Учител на годината“ бе удостоена
Дарина Стефанова от ОУ „20 април“,

а в прогимназиална степен Величка Маслева от ОУ „Проф.Марин Дринов“

И тази година отличието „Учител на годината“ в гимназиална образователна степен получи учител от СУ „Нешо Бончев“. Призът кметът връчи на учителя по български език и литература г-жа Милка Пискова.
Тя припомни, че ролята на учителя е не само да образова, а и да възпитава ценности у подрастващото поколение. Тя акцентува върху ценности като благодеяние и благочестие, които изграждат благоденствие.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.