Водещи новини

В ОУ „Проф. Марин Дринов“- Панагюрище стартират дейностите по програмата „Изграждане на училищна STEM среда“

Националната програма има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения 

в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM /Science, Technology, Engineering, Math/.
Училищният проект се изпълнява с подкрепата на Община Панагюрище, а бизнес партньор е една от водещите фирми в града – „Оптикс“ АД Панагюрище с изпълнителен директор инж. Иван Чолаков.
В училището ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“, модел на бъдещата среда на учене –  отворена, вдъхновяваща, творческа, такава, в която ще се формират следващите поколения иноватори и творци.
STEM центърът ще се състои от няколко зони:
         Виртуална лаборатория – за по-детайлно, ясно визуализирано и практически ориентирано усвояване на теоретичните познания в STEM дисциплините.
         Практическа лаборатория – за провеждането на практическа и експериментална дейност в областта на природни науки, математика и изкуства.
         Станция „Креативност“ – за стимулиране на екипната работа и креативността на учениците.
         Мултифункционално пространство – за събирания, изложби, обсъждания, прожекции и други дейности от училищния живот.
Към STEM центъра ще бъде изграден методически кът за учителите и зони за отдих и за самостоятелно учене, а фоайето ще се превърне в зелен кът и ще се използва за учене и социализация от всички ученици в училището.
С реализацията на проекта учениците ще бъдат поставени в отговорна и активна позиция за трансформиране на системата от получаване на готови знания в самостоятелно познание, в нови дейности, в нов вид педагогическо общуване.
ИЗТОЧНИК:
Екип по изпълнение на проекта

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.