четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Фондация „Лъчезар Цоцорков“ финансира разработването на образователна мобилна игра за деца

Български екип разработи интересна образователна мобилна игра за деца, чието действие 

се развива в Космоса. Образователното съдържание на SPACE PATROL е създадено в партньорство с доц. Камен Козарев от Института по астрономия с НАО на БАН. Създаването на играта изцяло е финансирано от фондация „Лъчезар Цоцорков“ и няма комерсиална цел.
SPACE PATROL се играе от отбор от двама души, които минавайки през различни предизвикателства научават интересни факти за космоса и развиват меките си умения (soft skills) – критично мислене, работа в екип, креативност и лидерство.
Space Patrol е разработена от изцяло български екип от КVABA Interactive – инди гейм студио, специализирало се в разработването на игри, виртуална и добавена реалност, както и други дигитални решения.
Разработването на играта отне близо година. Основното предизвикателство пред нас беше как да съчетаем забавния и образователния елемент, за да я направим достатъчно атрактивна за учениците. Отделните мисиите са разработени така, че в тях няма никакъв елемент на агресия, а точно обратното, работата в екип между играчите обединява усилията им за нещо градивно и полезно за развитието им. “, коментира Никола Георгиев, основател и управител на КVABA Interactive.
Играта може да бъде изтеглена безплатно от:

Android:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kvaba.spacepatrol

iOS:  https://apps.apple.com/bg/app/space-patrol-co-op-adventure/id1535199901

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.