Водещи новини

В ДГ „Звънче“ в Панагюрище вече има логопед

В ДГ „Звънче” по Проект BG05M2ОP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“,

финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейскитеструктурни и инвестиционни фондове –  Дейност 2, е назначен логопед (г-жа Лилия Петришка), който ще работи безплатно с децата, нуждаещи се от преодоляване на говорните им затруднения. Тази специализирана услуга се предлага за първи път в детската градина и безспорно ще облекчи и улесни родителите на малчуганите, посещаващи учебното заведение.
       Извършена е логопедична диагностика за комуникативни и речеви умения от квалифициран специалист и е установено кои деца се нуждаят от обща подкрепа за преодоляване на проблемите (полиморфна дислалия и заекване). Чрез активната дейност на професионалиста-логопед ще се предоставят условия за осигуряване на специална подготовка за успешното преминаване в първи клас на децата от задължителните за предучилищно образование групи и за избягването на обучителните затруднения в началното училище.
       В ДГ „Звънче” е оборудван действащ логопедичен кабинет, в който ще се провежда индивидуалната работа с всяко нуждаещо се дете.
     Директорът на детската градина Мария Рендакова и педагогическият екип са удовлетворени от възможността да се повиши нивото на предучилищния образователен процес.
    

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.